Hlavní obsah

Video. Policie zadržela podezřelé z vloupání v Hrdlořezích

Foto: Policie ČR

Zloděje zachytila kamera.

Reklama

Kriminalisté zadrželi dva muže podezřelé z listopadového vloupání do bytu v pražských Hrdlořezích. Z bytu zmizely věci za 800 000 korun. Podle policie má zadržená dvojice na svědomí i další vloupání do aut a sklepů.

Článek

„V případě odsouzení hrozí jednomu z mužů až deset let vězení a druhému tři roky za mřížemi,“ informovala mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová.

Muži ve věku 36 a 26 let se podle vyšetřovatelů začátkem listopadu vloupali přes balkon do bytu ve druhém patře panelového domu v Hrdlořezích. Z bytu zmizely mimo jiné hodinky za 100 000 korun nebo náušnice s brilianty za téměř 200 000 korun.

Policie následně zveřejnila záznam z bezpečnostních kamer a požádala veřejnost o pomoc při identifikaci podezřelých. Stopy nakonec přivedly detektivy k dvojici recidivistů, kteří mají podle nich na svědomí nejenom vykradení bytu, ale i vloupání do aut a sklepních kójí se škodou za více než 200 000 korun.

Zatímco mladší z podezřelých se při výslechu přiznal, starší odmítl vypovídat. „V současné chvíli jsou muži podezřelí ze spáchání trestných činů krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci,“ uvedla Siřišťová. Oba podezřelí jsou ve vazbě.

Reklama

Doporučované