Hlavní obsah

Vojtěchův pobočník se vrací do lékového ústavu

Foto: vláda.cz

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch vyslal šéfa své kanceláře do správních rad zdravotních pojišťoven.

Reklama

Jeden z nejbližších lidí Adama Vojtěcha na Ministerstvu zdravotnictví Petr Jarema se přesunul zpět na místo ekonomického ředitele SÚKL. Ústav slibuje, že na pozici vypíše výběrové řízení.

Článek

Ministr Adam Vojtěch má od začátku srpna novou šéfku svého kabinetu. Dosavadního vedoucího kanceláře ministra Petra Jaremu vystřídala Gabriela Štěpanyová, která předtím na ministerstvu vedla komunikační odbor.

Jarema, který je lidmi v rezortu považován za Vojtěchovu pravou ruku a pověřence při důležitých jednáních, se vrací zpátky na vedoucí místo ve Státním ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL).

Podle vyjádření ministerstva pro Seznam Zprávy odešel Jarema „na vlastní žádost“. V SÚKL znovu nastoupil na pozici sekčního ředitele, který má pod sebou veřejné zakázky, finance nebo informační technologie. Funkci však stále vykonává jen provizorně, neprošel totiž výběrovým řízením.

„Petr Jarema byl pověřen vedením Sekce servisních činností již na jaře letošního roku. Po neplaceném volnu se na tuto pozici vrací,“ uvedla na dotaz redakce mluvčí SÚKL Klára Brunclíková. Dodala, že SÚKL „počítá s vypsáním výběrového řízení“ na tuto funkci.

Seznam Zprávy se Jaremy dotázaly, zda se výběrového řízení zúčastní, bývalý Vojtěchův tajemník však zatím neodpověděl.

Petr Jarema patří mezi zkušené úředníky v rezortu. Na Ministerstvo zdravotnictví nastoupil jako právník ještě za éry prvního náměstka Marka Šnajdra (ODS) v roce 2008. Po pěti letech se poprvé přesunul do SÚKL.

V roce 2014 však musel z manažerské funkce v ústavu odejít poté, co tehdejší ministr Svatopluk Němeček (ČSSD) odvolal ředitele SÚKL Pavla Březovského kvůli nešetrnému hospodaření.

Na Ministerstvo zdravotnictví se Jarema vrátil v lednu 2018 jako šéf kabinetu ministra Vojtěcha a následoval ho i při loňském odchodu. Poté, co se Vojtěch po osmi měsících letos v květnu znovu do ministerské funkce vrátil, Jarema ho znovu doprovázel.

Jako Vojtěchův člověk zasedl Jarema ve správních radách zdravotních pojišťoven - Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra a Revírní bratrské pokladny.

Reklama

Doporučované