Hlavní obsah

Vrah není s rozsudkem spokojen, 25 let se mu zdá málo

Skončil soud s klánovickým vrahem.

 

Reklama

Soud uzavřel případ vraždy v Klánovickém lese. Zatím nepravomocně, protože obžalovaný se chystá odvolat.

Článek

Vraždil kvůli pokladu zakopanému v lese a dostal 25 let vězení. S rozsudkem není spokojený a chce se odvolat. Ne proto, že by se mu zdál trest vysoký. Žádá pro sebe doživotní trest.

Řeč je o mnohokrát trestaném recidivistovi, nad nímž v pondělí soud vynesl verdikt v případu jedné z nejzáhadnějších vražd posledních let.

V červnu 2014 našla policie v Klánovickém lese na okraji Prahy ohořelé mužské tělo. Pitva ukázala, že oběť byla zastřelena třemi ranami z pistole a tělo bylo poté zapáleno, aby pachatel zametl stopy.

Obětí byl třiatřicetiletý muž, jehož koníčkem bylo hledání pokladů. Což se mu, jak se ukázalo při vyšetřování, stalo v Klánovickém lese osudným.

Vrahem je totiž mnohokrát trestaný zločinec, který si nakradené věci zakopával jako poklad v lesích. A jeden z „pokladů" uložil i v Klánovicích. Když pak v místě svoji pozdější oběť viděl, měl strach, že nakradené cennosti objeví. A na místě muže zastřelil.

Policie dlouho neměla žádnou stopu. Až skoro po dvou letech zjistila, že zbraň vraha z Klánovic byla použita i při jedné z vyšetřovaných loupeží. Jejího pachatele dopadla a on se sám nakonec přiznal i k vraždě.

Vrah, nyní jednapadesátiletý Oldřich Konrád, byl poprvé trestán už v roce 1990, v jeho trestním rejstříku byl vedle loupeží a krádeží i pokus o vraždu.

Podle soudních znalců jde o nenapravitelného zločince. Proto mu také státní zástupkyně navrhla výjimečný trest v rozmezí dvaceti až třiceti let. S rozhodnutím soudu, který dospěl k trestu 25 let, je tak spokojená.

Odsouzený Konrád však řekl, že trvá na doživotním trestu, a proto si nechal lhůtu pro možné odvolání. To nakonec pro jistotu udělala i státní zástupkyně, aby případně mohla reagovat.

Rozsudek proto není pravomocný.

Reklama

Související témata:

Doporučované