Hlavní obsah

Videa ukazují, jak zuří požáry napříč Evropou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Bez komentáře: Na jihu Španělska jihozápadně od Málagy vyhnal lesní požár z domovů tisíce lidí. Video: AP

 

Reklama

Vlna extrémních veder a sucha zasáhla v těchto týdnech prakticky celou jižní Evropu.

Článek

Sucho a extrémní horko. Na jihu Evropy hoří, a to i v blízkosti turistických destinací. V úvodním videu se můžete podívat na záběry pořízené ve Španělsku jihozápadně od Málagy. Podle španělského listu El Mundo je vedle Andalusie aktuálně nejhorší situace v autonomních oblastech Extremadura, Kastilie-León, Galicie a Katalánsko.

Podobně dlouhý výčet mapující, kde všude hoří, zveřejňují média v Portugalsku, které dlouhodobě sužují extrémní vedra. Na přiložené videu níže můžete vidět požáry na severu země a v okolí Aveira. Ty natočil reportér portugalské rozhlasové stanice TSF Radio Noticias, když ho plameny obklíčily na dálnici poblíž přístavního města na severozápadě Portugalska.

Požáry v Portugalsku sužují hlavně sever země. Video: AP

S velkými požáry se již několik dnů potýká i Francie. Především pak departement Gironde na jihu země, kde muselo domovy opustit už přes 16 tisíc lidí:

Záběry z departementu Gironde a požár nedaleko města Bordeaux. Video: AP

V Řecku hasiči bojují s plameny na severním krétském pobřeží, kde bylo evakuováno sedm vesnic poblíž letoviska Rethymnonu.

Požáry na Krétě. Video: AP

Extrémní vedro a sucho sužuje i Itálii. Tamní vláda vyhlásila stav nouze v oblasti vyschlého údolí řeky Pád. Nejdelší řeka v zemi na některých místech připomíná pouhý pramínek.

Reklama

Doporučované