Hlavní obsah

Video: Z klimatického protestu vzniklo video, kterému se lidé smějí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Bez komentáře: Ekologičtí aktivisté narušili taneční soutěž. Kamera jednoho z nich nečekaně srazila. Video: twitter/visegrad24

 

Reklama

Ekologičtí aktivisté narušili taneční finále švédské obdoby Star Dance. Na parket při jednom z tanců přiběhl muž s transparentem, jeho číslo nicméně velmi rychle utnula kamera na jeřábu.

Článek

Profesionální tanečník Tobias Karlsson tančil finálový tanec s úspěšnou běžkyní na lyžích Charlotte Kallaovou, když na parket vběhli ekologičtí aktivisté. Jak popsal švédský deník Aftonbladet, muž transparentem „Obnovte mokřady“ si stoupnul přímo před kameru. Jeho partnerka se snažila okolo rozsypat oranžový prášek. Celý incident mezitím živě přenášela televizní stanice TV4, kterou sledují statisíce diváků.

Aktivista by však obratem „sejmut“. Zneškodnila ho kamera na jeřábu, která se snažila zachytit detail tančícího páru, který se i přes narušení rozhodl dokončit taneční vystoupení.

Sražení muže kamerou se hned stalo vděčným terčem vtipů na sociálních sítích. Video, které koluje po internetu, je doplněno komentářem sportovních reportérů a zakončeno hokejovým krosčekem kamery na aktivistu.

Ochranka spolu s policií narušitele zajistila a vyvedla. Podle tiskové mluvčí stockholmské policie Carin Skagerlindové jsou aktivisté podezřelí z vandalismu.

Televizní stanice TV4 se k incidentu nevyjadřovala. „Naši bezpečnostní práci nekomentujeme,“ řekla šéfka komunikace kanálu TV4 Charlie Forsbergová.

Podívejte se

Svítivě zelená tekutina obarvila vodní tepnu nejnavštěvovanější italské destinace. Doposud neznámý pachatel ji vylil do kanálu u mostu Ponte di Rialto.

K akci se vyjádřila i aktivistická skupina Återställ Våtmarker.

„Také vás znepokojuje klima, ale je pro vás těžké pochopit, proč lidé potřebují narušit taneční soutěž? Důvod je jasný. Celý svět je ohrožen klimatem a společenským kolapsem s ničivými následky,“ píší na své facebookové stránce.

Reklama

Doporučované