Hlavní obsah

Česká firma míří do Afriky s mobily pro nevidomé. Čeká jen na povolení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Profimedia.cz

Technologická firma BlindShell hledá nové trhy, po USA zamíří do Afriky.

Reklama

Česká technologická firma BlindShell, která vyrábí tlačítkové telefony pro nevidomé a aplikace do nich, chce v roce 2020 začít prodávat v regionu subsaharské Afriky. Aby mohla vstoupit na trh velké části kontinentu, musí získat povolení od jihoafrického telekomunikačního úřadu ICASA.

Článek

ICASA je nezávislý orgán s působností v celé oblasti. Působí jako regulátor nejen pro telekomunikace, ale také pro vysílání a poštovní služby. Hlavní sídlo má v jihoafrickém Johannesburgu.

Půjde o druhé nové odbytiště pro české vývojáře mobilních telefonů v krátké době. V říjnu 2019 vstoupil BlindShell na trh v USA. Podle aktuálních čísel tvoří dodávky na trh ve Spojených státech deset procent jeho obratu. Typickými zákazníky jsou nevidomí senioři.

Přístroje s hlasovým výstupem se prodávají ve 23 zemích světa a v 19 jazykových mutacích. Telefon dokáže komentovat každý svůj krok a stejně tak se dá i hlasem ovládat.

BlindShell se letos umístil v žebříčku Deloitte Technology Fast 50 CE, který oceňuje nejrychleji rostoucí technologické společnosti ve střední Evropě, a to konkrétně v kategorii Rising Star. Do konce roku 2019 firma očekávala meziroční růst 44 procent.

Reklama

Související témata:

Doporučované