Hlavní obsah

Janoušek bude muset zpět do vězení. Jeho zdraví není překážkou

Foto: Profimedia.cz

Olomoucký vrchní soud ve svém usnesení mimo jiné zmínil, že soukromé aktivity Romana Janouška nenasvědčují tomu, že by jeho zdravotní stav byl život ohrožující.

Reklama

Janouškův zdravotní stav v uplynulých měsících posoudila také Vězeňská služba.

Článek

Státní zástupce uspěl se stížností proti přerušení trestu lobbisty Romana Janouška. Informovala o tom Česká televize. Podle ní z usnesení vyplývá, že Vrchní soud v Olomouci rozhodl o návratu odsouzeného Janouška do vězení. Jeho zdravotní stav podle dokumentu nebrání tomu, aby mohl pobývat ve výkonu trestu.

Krajský soud v Brně původně odložil Janouškovi výkon trestu o další dva roky. Podrobnosti ZDE.

Olomoucký vrchní soud ve svém usnesení mimo jiné zmínil, že soukromé aktivity Romana Janouška nenasvědčují tomu, že by jeho zdravotní stav byl život ohrožující.

Janouška totiž policisté předloni v létě zastihli při letní cyklistice v okolí Prahy a Seznam Zprávy zveřejnily před několika týdny fotografie odsouzeného lobbisty a jeho přátel při sáňkování na dovolené v Alpách.

Podnikatel a lobbista, jehož vliv souvisel zejména s érou pražského primátora Pavla Béma na pražském magistrátu, si má za mřížemi odpykat trest za úmyslné sražení ženy autem a za řízení pod vlivem návykové látky.

Zatím pobyl ve vězení jen zhruba rok a čtvrt, celu opustil v březnu před pěti lety a od té doby má trest přerušen.

Janouškův zdravotní stav v uplynulých měsících posoudila také Vězeňská služba, vycházela však přitom jen ze zpráv od Janouškových lékařů. Odsouzeného osobně pracovníci Vězeňské služby neviděli.

A jak už napsaly Seznam Zprávy, doporučili pracovníci Vězeňské služby soudu, aby zdravotní stav odsouzeného prověřil ještě někdo další.

Reklama

Doporučované