Hlavní obsah

Kdo z velkých zvířat byznysu přispěl prezidentským kandidátům a nejlepší čas na hledání práce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Večerní zprávy, úterý 9. 1. 2018.

 

Reklama

Večerní zprávy, úterý 9. ledna 2018.

Článek

České byznysmeny nejvíc ze všech prezidentských kandidátů zaujali Mirek Topolánek a Jiří Drahoš. Kdo a kolik jim přispěl na kampaň? Vše zmapoval a spočítal Aleš Černý.

Zatímco v Česku panují jarní teploty, v Itálii mají problém se sněhem. Italské alpské středisko Sestrier zavalila lavina. Pod sněhem zůstaly celé apartmány místní rezidence. Nikdo z devětadvaceti osob, které se nacházely v budově, naštěstí nebyl zraněný. Na to, jak předejít střetu s lavinou, jsme se zeptali lavinového experta Roberta Dlouhého. Poradil nám také s tím, co má člověk dělat, když už ho lavina zavalí. V takové situaci je prý důležité zachovat chladnou hlavu.

Premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš a první místopředseda Jaroslav Faltýnek dostali možnost vyjádřit se před poslanci k případu Čapí hnízdo, a to příští týden v úterý. Rozhodl o tom dnes mandátový a imunitní výbor, který přerušil debatu o jejich vydání k trestnímu stíhání. Některé strany chtějí kvůli kauze posunout vyslovení důvěry Babišově vládě. Ve Sněmovně natáčela Pavlína Kosová.

V Česku je stále rekordně nízká nezaměstnanost. Aktuální míra nezaměstnanosti je 3,8 procenta, i když meziměsíčně mírně vzrostla. Jde ale o sezonní trend. Podle odborníků je nejlepší čas na hledání práce.

To a další události ve Večerních zprávách, dívejte se.

Reklama

Doporučované