Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Další přešlapy Petra Pavla. Pomáhat mu musí armáda

Šťastné pondělí o prezidentu Pavlovi.Video: Šťastné pondělí, Seznam Zprávy, Profimedia.cz, ČTK, Youtube.com, Shutterstock.com

 

Reklama

Prezident Petr Pavel je ve svém úřadu již půl roku. A zatímco některé věci mu jdou skvěle, v jiných zatím zrovna neexceluje. A to pro něj už brzy může mít nepříjemné důsledky.

Článek

Kolem Petra Pavla bylo v minulých dnech dusno. Nejdřív se rozhodl, že opět nastal čas pozlobit vládu a především ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečku, když „včas“ nepodepsal penzijní novelu a následně zpražil vládu za to, že mu nedala víc času a reformu s ním nekonzultovala. Prezident tak navázal na svoji tradici aspoň jedné kritiky vlády měsíčně.

Poté se rozhodl, že je načase udělat průvan i na samotném Hradě. Skončit musela šéfka osobního sekretariátu Linda Jozwiak Kopecká a šéf poradců Tomáš Richter.

Pro své zaměstnance v kanceláři prezidenta republiky zahájil první sezonu nové teambuildingové soutěže „Kdo přežije příští poradu“, známé též jako hradní Hunger Games.

Zdánlivě jsou obě věci jen taková klasická pěna dní. Jenže při detailnějším pohledu jde o příznak jedné velké hrozby – že proměna celoživotního vojáka ve vrcholového politika nebude tak jednoduchá, jak by Pavlovi voliči mohli doufat. Naštěstí ale právě armádu a zkušenosti z ní může prezident použít, stačí si jen vzpomenout, jaké to bylo na vrcholu jeho kariéry.

A mimochodem, první příležitost znovu ukázat své nejsilnější stránky přijde už za pár dní. Jaká to je a co přesně mu může armáda v jeho současné roli přinést, na to se podívejte v úvodním videu.

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zpráv. Vždy ten stejný den, tedy již dnes večer, si můžete poslechnout i nový Šťastný podcast, ve kterém se na témata tohoto dílu (a nejen na ně) podíváme ještě podrobněji.

Každou sobotu pak čtěte Šťastné slovo, pravidelnou zábavnou glosu Jindřicha Šídla. A nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku, XinstagramuSeznam Médiu, kde najdete ještě víc ze Šťastného pondělí.

Reklama

Doporučované