Hlavní obsah

Pražští taxikáři pohrozili generální stávkou. Chtějí kvůli sporům s řidiči Uberu blokovat silnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Podívejte se, jak skončily protesty taxikářů proti Uberu na pražské Ruzyni.

 

Reklama

Páteční scény, kdy se před terminály ruzyňského letiště odehrávaly tvrdé strkanice mezi taxikáři s licencí a řidiči společnosti Uber, pokračovaly i v pondělí.

Článek

Licencovaní řidiči taxislužeb se pokoušeli zablokovat své konkurenty ze sdílené taxislužby Uber u obou terminálů pražského letiště.

V pátek přerostl tento protest v otevřené potyčky a hádky, ani v pondělí nebyl před vstupy do Letiště Václava Havla v Praze-Ruzyni klid.

Na místo podle zjištění reportéra Seznam Zprávy zamířily policejní jednotky.

Uber versus taxikáři, dějištěm bitvy je letiště v Ruzyni.

Řidičům taxi zejména vadí to, že za Uber jezdí řidiči bez taxikářské koncese, nemají auta evidovaná jako vozidla taxislužby a nemají taxametry. Často také nemají vozidla označená názvem provozovatele a svítilnou s nápisem.

Uber je alternativou taxi. Lidé si přes aplikaci v mobilním telefonu mohou zavolat řidiče, který je odveze na požadovanou adresu.

Služby Uberu se přitom rozrůstají. Společnost uvedla, že v první polovině letošního roku v hlavním městě přepravila o 340 procent více lidí než ve stejném období loni.

Reklama

Doporučované