Hlavní obsah

Silničáři opraví polovinu Průmyslové ulice v Praze, řidiče čekají kolony

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Řidiče na vytížené Průmyslové ulici v Praze čekají přes léto až půlhodinové kolony, protože silničáři budou opravovat vozovku ve směru od Štěrbohol do Hloubětína. Opraven má být povrch, podloží i odvodnění.

Článek

Řidiči pojedou obousměrně pouze v polovině vozovky, kdy bude v každém směru jeden jízdní pruh namísto současných dvou. Opravy začnou 1. července a potrvají do konce srpna. ČTK to dnes řekla mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. Podle magistrátního webu opravujeme.to musí řidiči počítat se zdržením přes 30 minut. Změny provozu čekají také MHD.

Oprava se týká úseku mezi křížením s ulicemi Zamenhofova a U Technoplynu. „Uzavíráme celý jeden jízdní pás, který musíme převést do protisměru. Tam to bude vypadat tak, že se bude jezdit v režimu jedna-jedna, což znamená, že omezení bude i v protisměru,“ řekla Lišková.

Přípravné práce započaly již v červnu, kdy TSK připravila přejezdy z jednoho směru do druhého. Silnice bude opravena kompletně, to znamená nejen její povrch, ale všechny spodní vrstvy do hloubky až 59 centimetrů. „V této části je komunikace již na hraně své životnosti a budeme prakticky stavět tu vozovku novou,“ řekla Lišková. Opraveny budou obrubníky, odvodnění a části chodníků.

Objízdné trasy silničáři vyznačovat nebudou, neboť provoz nebude pouze jednosměrný, ale doprava bude vedena v jednom směru. Po Průmyslové projede v obou směrech asi 53.000 aut denně. Vjezd a výjezd pro auta do obchodního centra bude zachován, stejně tak do areálu malešické spalovny. Výjezd od benzinové stanice OMV a od provozovny McDonald’s na ulici Průmyslovou bude uzavřen. Řidiči sem vjedou obousměrně ze Zamenhofovy. Benzinová stanice Shell bude mimo provoz.

Opravy se dotknou také MHD. Autobusová zastávka Zamenhofova se přesune do protisměru, kudy budou vozy jezdit do Hloubětína, a zastávka Spalovna Malešice bude mimo provoz.

Reklama

Doporučované