Hlavní obsah

Mezi Horní Lidčí a Valašskými Klobouky nepojedou dva dny vlaky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Mezi Horní Lidčí na Vsetínsku a Valašskými Klobouky na Zlínsku nepojedou ve středu 13. července a ve čtvrtek 14. července vlaky.

Článek

Výluka na jednokolejné trati, která mívá v jízdních řádech obvykle číslo 283, potrvá po oba dny od 06:20 do 20:00. Společnost Arriva vlaky, která v úseku zajišťuje regionálními spoji přepravu cestujících, místo nich nasadí náhradní autobusy.

„Všechny vlaky v době výluky budou nahrazeny náhradní autobusovou dopravou, která pojede dle pravidelného železničního jízdního řádu,“ uvedl dopravce na webu. Totožné opatření začne dnes po poledni platit i na jednokolejné trati 282 mezi Vsetínem a Velkými Karlovicemi na Vsetínsku. Výluka tam potrvá až do 10. prosince, podrobnosti jsou zveřejněny na webových stránkách Arrivy.

Od minulého týdne platí výluka na regionální jednokolejné trati číslo 303 mezi Hulínem a Bystřicí pod Hostýnem na Kroměřížsku. Omezení by mělo skončit 14. srpna. Namísto vlaků přepravují cestující náhradní autobusy, uvedly na svých webových stránkách České dráhy, které úsek svými osobními vlaky obsluhují.

Do 14. července potrvá částečná výluka také na dvoukolejné elektrizované celostátní trati číslo 330 mezi Starým Městem na Uherskohradišťsku a Hulínem. Některé osobní vlaky a rychlíky tam nahradily autobusy. Další, které úsekem projíždějí, mohou kvůli výluce jedné z traťových kolejí nabírat zpoždění až 25 minut, uvedly České dráhy.

Reklama

Doporučované