Hlavní obsah

Byla vycházející hvězdou španělské cyklistiky, tragicky zahynula

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Real Federacion Española De Ciclismo

Estela Domínguezová byla označována za „jednu z nejslibnějších jezdkyň Španělska“.

Předčasná smrt devatenáctileté cyklistky Estely Domínguezové pohnula celou španělskou cyklistikou.

Článek

Mladá španělská cyklistka Estela Domínguezová zemřela poté, co ji ve čtvrtek odpoledne během tréninku srazil kamion.

O tragédii informovala stanice BBC, která se odkázala na prohlášení, které v pátek vydala Španělská cyklistická federace (RFEC). Píše se v něm, že se neštěstí stalo na křižovatce dvou rychlostních silnic ve městě Salamanca. Domínguezová, které bylo pouhých 19 let, byla podle RFEC „jednou z nejslibnějších jezdkyň národního týmu“.

„Hluboce litujeme její smrti a chceme vyjádřit upřímnou soustrast jejím příbuzným,“ dodal RFEC. „Celá španělská cyklistika truchlí.“

Domínguezová v loňské sezoně obsadila druhé místo v národním poháru juniorek a na mistrovství Španělska skončila v první pětce jak v silničním závodě, tak v časovce. Server Cycling Up To Date dodává, že byla také vybrána k účasti na závodě Světového poháru v Benidormu. Od začátku roku 2023 působila v elitní ženském týmu Sopela.

„S nesmírnou bolestí jsme se dozvěděli, že dnes odpoledne zemřela naše cyklistka Estela Domínguezová, která se stala obětí nehody při tréninku. V těchto těžkých chvílích jsme myšlenkami s její rodinou. Odpočívej v pokoji,“ uvedla její tým na twitteru.

Nadějná závodnice byla dcerou známého cyklisty Juana Carlose Domíngueze, který v 90. letech a v roce 2000 závodil za týmy Kelme, iBanesto, Phonak a Saunier Duval a v roce 2002 vyhrál etapu na Giro d'Italia.

Její smrt pohnula celou španělskou cyklistickou scénou. Alejandro Valverde, vítěz prestižního závodu Vuelta a España v roce 2009, zveřejnil svou soustrast na sociálních sítích.

„Neexistují žádná slova, která by něčemu takovému pomohla. Posílám všechnu svou lásku rodině a přátelům Estely Domínguezové a zejména jejímu otci, se kterým jsem ve svých začátcích sdílel tým,“ dodal na twitteru.

Související témata:

Doporučované