Hlavní obsah

Roberto Carlos nastoupí v anglickém pralese. Stál pět liber na eBayi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Profimedia.cz

Roberto Carlos v akci během zápasu mezi legendami Realu Madrid a Barcelony.

Reklama

Mistr světa a trojnásobný vítěz Ligy mistrů by se měl brzy představit v barvách amatérského anglického celku Bull In The Barne United. Klub označil jeho příchod jako nejlepší „pralesní přestup v historii“.

Článek

Roberto Carlos patří mezi největší fotbalové legendy. Podle mnohých je dnes 48letý brazilský internacionál tím nejlepším levým obráncem všech dob. Mistr světa z roku 2002 dokázal během svého vrcholu s Realem Madrid třikrát dobýt Ligu mistrů i španělskou La Ligu. Muž, jemuž příroda nadělila do pověstné levačky dynamit, se nejvíce proslavil pumelicí z roku 1997.

Během utkání mezi Brazílií a Francií se levonohý bek postavil k přímáku z úctyhodné vzdálenosti od branky soupeře. To Carlose nezastavilo. Brazilský bek absolvoval svůj klasický rozběh, který připomínal rozjezd letadla po vzletové dráze a vší silou se opřel do míče levou šajtlí. Projektil nabral směr někam mezi brankovou tyč a rohový praporek, ale brzy pod vlivem unikátní falše zahnul k pravé tyči, o níž se nakonec i otřel. Legendární trefa, která na první pohled popřela fyzikální zákony, byla na světě.

Za bůra a pintu

„Roberto Carlos je jednou z legend, které inspirovaly miliony mladíků po celém světě. Když jsem se dozvěděl o tom, že si za náš tým zahraje, nemohl jsem tomu uvěřit,“ glosoval novinku Ed Speller, kouč a brankář anglického amatérského celku. Carlos se tak brzy připojí k celku Bull In The Barne United, který svým snažením podporuje oblíbený lokální bar. Právě podnik Bull in the Barne, který je situovaný na okraji 60tisícového Shrewsbury, představuje pro kompletní tým to nejoblíbenější útočiště.

Po každém zápase se tu místní hráči schází na několik klobás, které se tradičně zapíjí adekvátním množství pint. „Nevím, co Carlos obvykle konzumuje po zápase, ale řekl bych, že to určtiě nebude naše pivo, klobása a hranolky,“ zavtipkoval si útočník Matt „Chicken“ Brown.

Levonohá konkurence

Aby Carlos mohl prožít anglickou pralesní premiéru, propojil se s internetovou aukční síní eBay, kde se jeho budoucí klub pod vstupním poplatkem 5 liber mohl zapojit do slosování. Výdělek, který z celé akce vzejde, má za cíl podpořit Football Beyond Borders, charitativní organizaci pomáhající sociálně znevýhodněným dětem a náctiletým v místní komunitě.

„Jeden z našich hráčů se o této akci zmínil ve skupinové konverzaci, tak jsme tomu dali šanci. Ironické na tom celém je, že to navrhoval právě Liam Turrall, náš levý bek, jemuž se v životě o takové konkurenci nesnilo,“ pousmál se Brown, který vedle svých střeleckých povinností zastává i funkci klubového sekretáře.

„Ohromně se těším na svůj start ve Shrewsbury. Slyšel jsem, že týmu během sezony chyběli někteří hráči, tak s tím rád pomůžu. Doufám, že si to společně s hráči i fanoušky náležitě užijeme,“ prohlásila brazilská legenda.

Konkrétní datum utkání, v němž se Carlos představí coby střídající hráč na anglickém drnovitém pažitu, není zatím určeno.

Reklama

Související témata:
Roberto Carlos

Doporučované