Hlavní obsah

Video: Špatná muška. Brit házel vajíčka po králi. Netrefil a ještě ho zatkli

Bez komentáře: Záběry z incidentu. Muž se snažil trefit vajíčky krále Karla III. a jeho choť Camillu při návštěvě Yorku. Video: twitter/daviddunninguk

 

Reklama

Britská policie ve středu zadržela v Yorku muže, který házel po králi Karlovi III. a královně choti Camille několik vajec. Panovník navštívil město, aby zde odhalil sochu své matky, královny Alžběty II. – první od jejího úmrtí.

Článek

Incident se stal, když se panovník a jeho manželka zdravili s lidmi u středověké brány Micklegate Bar v Yorku, jíž oficiálně vstupují panovníci do města při jeho návštěvě, píše britská stanice BBC.

Jak je vidět v úvodním videu, několik vajec prolétlo kolem krále, ale žádné ho netrefilo. Panovník ani zpočátku na létající předměty nereagoval. Po upozornění svého týmu se pak vzdálil od lidí.

Muž, který na krále vejce házel, zakřičel, že Británie byla vybudována na krvi otroků. Přítomní lidé, kteří se přišli s panovníkem pozdravit, ovšem vyjadřovali králi podporu, píše agentura AP.

Karel III. je na dvoudenní cestě na severu Anglie. Do Yorku přijel odhalit sochu své matky, královny Alžběty II. Jde o první takový pomník od úmrtí panovnice, která zemřela 8. září ve věku 96 let.

Z Yorku zamíří král se svou chotí do Doncasteru.

Reklama

Doporučované