Hlavní obsah

Obsluha testovacího centra ČZU nutila studentky sundávat podprsenky

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

Server iRozhlas popsal případ 11 studentek Provozně ekonomické fakulty ČZU, které si měly před vstupem do testovacího centra sundat podprsenku. Obsluha se odvolává na zákaz vstupu osobám, u kterých bezpečnostní rám detekuje kov.

Článek

V testovacím centru Provozně ekonomické fakulty České zemědělské univerzity (ČZU) studenti skládají většinu zkoušek. V prvních dvou listopadových týdnech se tady měla odehrát řada překvapivých incidentů. Server iRozhlas zmapoval případ 11 studentek, které obsluha testovacího centra přiměla odložit část spodního prádla.

U vstupu do centra, kdy se studenti prokazují identifikačním průkazem, procházejí také bezpečnostním rámem. Právě ten detekoval v podprsenkách studentek kovové kostice. „Všichni tři lidé u rámu věděli, že to způsobuje podprsenka, ale nemohli mě pustit dál. Řekli, že to je kvůli novému nařízení od děkana,“ uvádí Sofie, jedna z oslovených žen.

Obsluha testovacího centra se odvolávala na nařízení děkana Tomáše Šubrta týkající se zpřísnění kontroly kvůli opakovaným podvodům. Mezi nařízeními je také povinnost odložit veškeré předměty obsahující kov do bezpečnostních skřínek.

V reakci na zjištění iRozhlasu svolal rektor ČZU Petr Sklenička etickou komisi, která má posoudit pravidla v testovacím centru. Podle advokátky Kláry Kalibové jsou tyto praktiky neetické a mohly by být v rozporu s etickým kodexem ČZU nebo se zákonem o vysokých školách, píše iRozhlas.

Reklama

Související témata:

Doporučované