Hlavní obsah

Jak bude o víkendu? Po bouři Frederik ohrožují lyžaře laviny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Předpověď počasí Petra Dvořáka.

 

Reklama

Česko zasáhla bouře Frederik. Ta s sebou přinesla silný vítr i sníh, na horách proto hrozí lavinové nebezpečí. O víkendu se denní teploty budou pohybovat mezi minus dvěma až dvěma stupni Celsia.

Článek

Ve čtvrtek se Českem prohnala tlaková níže Frederik. Tu doprovázel velmi silný vítr, někde dosahoval rychlosti až 35 metrů za sekundu. Kromě větru s sebou Frederik přinesl i sněhovou nadílku. Na horách napadlo dvacet až třicet centimetrů nového sněhu.

Lyžaři by si ale měli dávat pozor. V kombinaci se silným větrem se totiž zvyšuje lavinové nebezpečí.

Petr Dvořák ve svém videoblogu přinesl i předpověď počasí na následující dny. Se silným větrem se budeme potýkat i v průběhu pátku. Platí proto několik výstrah Českého hydrometeorologického ústavu. Kromě silného větru varuje i před náledím.

Vítr však bude postupně slábnout. Odpoledne a večer bude pomalu ustávat. Víkend má být hodně oblačný, mohou se objevit i sněhové přeháňky.

Denní teploty se budou pohybovat mezi minus dvěma až dvěma stupni Celsia. V noci teploměry naměří minus pět až šest stupňů, na některých místech mohou klesnout až k minus osmi stupňům Celsia.

Vichřice Frederik, která zasáhla i Česko, způsobila potíže v letecké dopravě.

Větrná bouře v Evropě už zabila devět lidí, letiště v Amsterodamu zastavilo provoz

Reklama

Doporučované