Hlavní obsah

Jeden volební lídr se ptá druhého. Co je nejvíc zajímalo?

Podívejte se, na co se ptali lídři šesti nejsilnějších stran v předvolebních rozhovorech Ptám se já.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Článek

V rámci předvolebního vysílání pořadu Ptám se já dostal každý ze zúčastněných lídrů za úkol položit otázku tomu, kdo ho ve studiu následující den vystřídá. Na co se ptali?

Už v pondělí 27. září odstartovala na Seznam Zprávách v rámci podcastu Ptám se já série speciálních předvolebních rozhovorů. Moderátorky Marie Bastlová a Veronika Sedláčková postupně vyzpovídaly šestici lídrů politických stran a uskupení, které mají šanci nejvýrazněji promluvit do podoby příští vlády. Z nejvýraznějších hráčů nadcházejících voleb schází pouze zástupce SPD, která na pozvání redakce nereagovala.

Jako první byl hostem předseda hnutí Přísaha Robert Šlachta, který měl možnost položit otázku vicepremiérovi, ministrovi vnitra a šéfovi ČSSD Janu Hamáčkovi. „Mohl byste posluchačům pár slovy zhodnotit působení sociální demokracie na Ministerstvu vnitra?“ ptal se Šlachta a dodal, že vnímá působení ČSSD na ministerstvu za osm let jako devastující.

Jan Hamáček pak svou otázku na Vojtěcha Filipa směřoval do zahraničí. Překvapuje ho totiž, že se lídr KSČM zastává běloruského režimu, a tak se předsedy komunistické strany Vojtěcha Filipa zeptal, co říká na to, že běloruský prezident Lukašenko je prvním státníkem, který organizovaně vozí do Evropy ilegální migranty.

A co zajímalo Vojtěcha Filipa na lídrovi koalice Spolu a šéfovi ODS Petru Fialovi? Především to, jak kompatibilní je program koalice s programem Pirátů. Lídři obou koalic, které do voleb vstupují, se totiž v rozhovorech nechali slyšet, že jsou si navzájem logickým povolebním partnerem. A možná tak spolu dokonce budou skládat vládu.

Program Pirátů proto zajímal i Petra Fialu, a proto se šéfa Pirátů Ivana Bartoše ptal, zda jeho strana náhodou nebude zpochybňovat členství ČR v NATO.

Poslední otázka lídrů směřovala na jedničku pražské kandidátky hnutí ANO Patrika Nachera. Právě hnutí ANO je jedinou stranou, která do předvolebního vysílání pořadu Ptám se já neposlala svého předsedu. To zajímalo i Ivana Bartoše, který se Nachera neváhal zeptat, proč do debat, kde má být premiér ANO, posílá náhradníky.

A jak se šéfové stran s otázkami vypořádali?

Podívejte se na celý sestřih otázek a odpovědí v úvodním videu. Kompletní rozhovory s volebními lídry nejsilnějších stran účastnících se volebního utkání si můžete poslechnout na Seznam Zprávách, Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Volební rozhovory Ptám se já

Foto: Seznam Zprávy

Poslechněte si předvolební rozhovory v podcastu Ptám se já.

Sledujte rozhovory Marie Bastlové a Veroniky Sedláčkové s lídry stran, které se střetnou ve volbách do Poslanecké sněmovny:

4. 10. – Petr Fiala (ODS– za koalici Spolu (ODS, TOP 09, KDU-ČSL)

5. 10. – Ivan Bartoš (Piráti) – za koalici Pirátů a hnutí Starostové a nezávislí

6. 10. – Patrik Nacher (ANO)

Sledujte na Seznam Zprávách, poslouchejte na Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Archiv všech dílů najdete tady. Své postřehy, připomínky nebo tipy nám pište prostřednictvím sociálních sítí pod hashtagem #ptamseja nebo na e-mail: audio@sz.cz.

Reklama

Doporučované