Hlavní obsah

Nemocnice Kyjov kvůli rekonstrukci ARO přemístí do dubna urgentní příjem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Nemocnice Kyjov přemístí od středy do konce dubna urgentní příjem do prostor interní ambulance. Důvodem je rekonstrukce ARO a nezbytné stavební práce.

Článek

V tiskové zprávě to uvedla mluvčí nemocnice Veronika Hollerová. Pacienty na změnu upozorní informační tabule. Nemocnice rekonstruuje ARO za více než 130 milionů korun.

V registraci interní ambulance bude triáž, tedy rozmístění pacientů. „Interní a neurologičtí pacienti budou ošetřeni v prostorách interních ambulancí. Chirurgičtí pacienti budou ošetření v prostorách chirurgické ambulance,“ uvedla Hollerová.

Situace potrvá do května. „Uděláme maximum pro to, aby péče zůstala i nadále v plném rozsahu bez jakýchkoli omezení. Důvodem tohoto dočasného řešení je rekonstrukce ARO. V prostorech stávajícího urgentního příjmu budou prováděny nezbytné stavební práce. Naším cílem je urgentní příjem vrátit do původních prostor co nejrychleji,“ uvedl ředitel nemocnice Jiří Vyhnal.

Nemocnice zahájila rekonstrukci ARO za více než 130 milionů loni koncem roku. Budova je více než 70 let stará a na oddělení se neuskutečnily žádné větší opravy. Práce by podle původních odhadů měly být hotové koncem letošního roku. Po dobu rekonstrukce je ARO v jiných prostorách.

Nemocnice Kyjov má asi 1100 zaměstnanců a funguje jako spádová zhruba pro 150 000 lidí. Je jednou z devíti nemocnic zřizovaných krajem. Další jsou v Hodoníně, Vyškově, Znojmě, Břeclavi, Ivančicích, Letovicích, Tišnově a Hustopečích.

Reklama

Doporučované