Hlavní obsah

Nebezpečné serpentiny u Bečova nad Teplou se v příštím roce narovnají

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v příštím roce upraví nebezpečné serpentiny u Bečova nad Teplou na Karlovarsku.

Článek

„Částečné narovnání silnice spojující Karlovy Vary s Plzní by mělo zvýšit bezpečnost a snížit počet nehod, které se zde často stávají. Jedna z největších investic ŘSD v kraji v příštím roce byla měla stát zhruba 140 milionů korun,“ informoval ČTK vedoucí provozního úseku karlovarské pobočky ŘSD Jiří Baloun.

Práce na silnici I/20 by měly začít na jaře a potrvají celou stavební sezonu. Týkat se budou úseku dlouhého 800 metrů. „Serpentiny se budou narovnávat, to znamená, že oblouky, které jsou v současnosti nevyhovující, se narovnají tím, že půjdeme do zářezu, a někde se budou dělat násypy tak, aby pak byla jízda komfortnější a bezpečnější,“ řekl Baloun.

Serpentiny nad Bečovem jsou místem, kde se často stávají dopravní nehody. Silnice ve směru na Plzeň prudce stoupá a v zatáčkách se táhne po obvodu kopce. Zatáčky jsou velmi ostré a hlavně při dešti, sněžení nebo náledí se často stává, že auta havarují. Obvykle to pak na dlouhé hodiny zastaví dopravu na jedné ze dvou hlavních tras mezi Karlovarským a Plzeňským krajem.

Řidiče čeká v příštím roce u Bečova dopravní omezení. Úsek by měl být na čas zcela uzavřený. Objízdné trasy si stanoví až zhotovitel stavby, kterého ŘSD vybere na podzim. Místo budou moci osobní auta objet zřejmě přes Chodov, pro kamiony bude náhradní trasa delší, a to přes Bochov.

Na investici se bude podílet také město Bečov. Zaplatí stavbu parkoviště na výjezdu z města a chodníky podél silnice. Sloužit by měly hlavně pro návštěvníky města a bečovského zámku.

Reklama

Doporučované