Hlavní obsah

U Džbánu nedaleko Divoké Šárky vznikne další pražské autokino

Foto: Seznam Zprávy

Nové Drive-In kino na Praze 6 bude neziskové.

Reklama

Autokino s kapacitou 100 míst začne promítat na parkovišti nedaleko koupaliště Džbán v Praze. Kino uvede kombinaci festivalových filmů i klasických hollywoodských snímků. Počítá rovněž s dopoledními dětskými projekcemi s dabingem.

Článek

„Nejsme firma, ale malý tým nadšenců. Kinematografie je pro nás životní vášní. V této době nám chybí vše, co se světem filmu souvisí. Nemůžeme natáčet, nemůžeme se potkávat v kině a diskutovat v kavárně ani na baru. Kolektivní kulturní zážitek je podle nás zkrátka nenahraditelný, a tak s ním přicházíme sami,“ uvedl za programovou část autokina Martin Mažári.

Vzhledem k celosvětovému pozastavení kinopremiér autokino uvede převážně prověřené filmy z distribuce společnosti Film Europe, tedy festivalové snímky z MFF v Berlíně, Cannes a Benátkách. V tuto chvíli je program zveřejněn do konce prodlouženého víkendu 10. května 2020.

„Projekt autokina jsme se pokusili zrealizovat již na začátku karantény, kdy nám to bohužel neumožnila přísná opatření. Přes všechny provozní, legislativní a organizační svízele se nám ho konečně povedlo přivést k životu. Nejsme sice první a asi ani poslední, přesto si myslíme, že realizace projektu má smysl, a celý projekt je neziskový,“ říká producent Jakub Rálek.

Veškerý zisk poputuje na podporu nezávislého filmového průmyslu.

Při sestavování programu myslí organizátoři na všechny druhy diváků. Dali se dohromady s pražským kinem Edison Filmhub. Diváky čekají pohádky, oceněné české filmy, artové horory i hollywoodské snímky. LED technologie navíc umožňuje hrát v kteroukoliv denní dobu a za jakéhokoliv počasí. Ceny se v Drive-In kině rozhodli odstupňovat podle toho, kdo s diváky skutečně přijede – neplatíte se tedy paušálně za celé auto. Výhodné vstupné mají studenti a je možné přikoupit si za menší cenu i další místa v autě.

V případě diváckého zájmu by autoři projektu rádi kino provozovali alespoň měsíc. V tom případě se diváci mohou těšit i na dvě exkluzivní premiéry snímků, které v českých kinech ještě neměli možnost vidět. Plánovaný je i doprovodný program, jako jsou streamované úvody filmových kritiků, studentské snímky či podcasty.

Autokina zažívají boom.

Při výběru místa si dal tým Drive-In kina Praha za cíl najít příjemnou lokalitu mimo ruch města, která ale bude obyvatelům Prahy stále dobře dostupná. Zvolil proto parkoviště u koupaliště Džbán na Praze 6, které je orámováno stromy a kulisami Divoké Šárky, a pohodlně k němu každý divák přijede z hlavního tahu na Evropské. V období 6. 5. až 17. 5. (s možností prodloužení v případě zájmu diváků) zde vyroste venkovní kinosál s kapacitou pro 100 osobních automobilů.

Jak ctí Drive-In kino Praha zásady bezpečnosti a zdraví svých diváků

1) Prodej lístků i platba probíhá online přes portál GoOut.cz.

2) Vjezd je povolen pouze osobním automobilům.

3) Kontrola lístků probíhá naskenováním QR kódu přes zavřené okénko vozidla.

4) V areálu platí zákaz vystupování z vozidla a otevření okének na dobu více než je nezbytně nutné.

5) Vzduchotechnika automobilů musí být nastavena na vnitřní cirkulaci.

6) Bezkontaktní doručení občerstvení pomocí mobilní aplikace.

7) Obsluha je vybavena ochrannými pomůckami.

Nejbližší naplánované projekce

středa 6. května

Tenkrát v Hollywoodu

čtvrtek 7. května

25 km/h

Bídníci

Tiché místo

pátek 8. května

Psí poslání

Naprostí cizinci

Vlastníci

Srdcová královna

sobota 9. května

Jak vycvičit draka 3

Velká nádhera

La La Land

Nikdys nebyl

neděle 10. května

Jumanji: Další level

Staříci

Toni Erdman

Reklama

Doporučované