Hlavní obsah

Dva kraje byly covidovými premianty. Teď se v nich trend obrátil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Po několika týdnech, kdy přírůstky lidí nově nakažených koronavirem klesaly, se v Karlovarském a Královéhradeckém kraji trend obrátil a incidence opět začala stoupat. Vyplývá to z oficiálních dat ÚZIS.

Reklama

Článek

Podle týdenní incidence, tedy přírůstků nově nakažených za uplynulých sedm dní, která ve všech krajích klesala, by měly zbystřit kraje Karlovarský a Královéhradecký. Klesající trend se zde totiž obrátil.

Oba kraje stále patří k těm, kde se nákaza šíří nejpomaleji, ale zároveň jsou nyní jediné, kde se týdenní změna otočila do kladných čísel.

V Karlovarském kraji incidence stoupla ze 45 na necelých 53 osob v přepočtu na 100 tisíc obyvatel, v Královéhradeckém kraji pak z 53,5 na 54,4, opět v přepočtu na 100 tisíc obyvatel. Zatímco ve druhém jmenovaném je prozatímní nárůst jen nízký, v Karlovarském kraji se může objevit nový problém. Nárůst totiž trvá od 29. dubna a zatím se nemění.

Ze všech krajů jsou na tom v tuto chvíli nejhůře Zlínský a Jihočeský s incidencí 201 a 200 v přepočtu na 100 tisíc obyvatel, nejlépe pak uvedené kraje Karlovarský a Královéhradecký. Seznam Zprávy situaci denně sledují a zjišťují podrobnosti.

Reklama

Doporučované