Hlavní obsah

Výplach v USA: Tamní akcie kopírují Evropu, obchodování zahajují propady

Foto: Shutterstock.com

Americké burzy navazují na vývoj v Evropě. Ilustrační snímek.

Reklama

Americké akcie zahájily čtvrteční obchodování výrazným poklesem, čímž navazují na výprodeje akcií v Evropě. Trhy tak reagují na ruskou invazi na Ukrajinu.

Článek

Většina hlavních akciových indexů ve Spojených státech v úvodu obchodování odepisovala přes dvě procenta. Trhy tímto poklesem reagují na válku na Ukrajině, a navazují tak na scénář, který se odehrává na hlavních burzách v Evropě.

Dow Jonesův index kolem 16:00 našeho času odepisoval zhruba 2,4 procenta. Širší index Standard & Poor's 500 ve stejnou dobu ztrácel asi dvě procenta, zatímco technologický index Nasdaq Composite vykazoval pokles o 1,9 procenta.

Index Nasdaq Composite od svého maxima odepsal už celkem přes 20 procent, čímž se podle analytiků dostal do klesajícího trendu. Technologický index, v němž je zastoupeno mnoho firem z odvětví vyspělých technologií, se propadl o více než 20 procent ze svého maxima z listopadu loňského roku.

Při poklesu alespoň o deset procent se mluví o korekci – do fáze korekce vstoupil Dow Jonesův index.

Válka na Ukrajině

Foto: Seznam Zprávy, Shutterstock.com

.

Podívejte se, jak pomoci Ukrajině. Reportéři Seznam Zpráv se už pošesté vydali na Ukrajinu, podívejte se na jejich očitá svědectví z válkou zmítané Ukrajiny. Seznam Zprávy v ukrajinštině (praktické informace, zprávy, příběhy) – Українські новини.

To nejdůležitější k dění na Ukrajině shrnujeme každý všední den v newsletteru Tečka. Přihlaste se k odběru.

Reklama

Doporučované